Skip to main content

Vidste du, at fra august 2021, skal alle former for brændeovne og pejseindsatser fra før 2003, enten udskiftes eller skrottes, i forbindelse med hushandler.
Hvis du påtænker at købe en bolig efter august i år, og denne bolig indeholder en ældre brændeovn, skal du være opmærksom på, at regeringen har besluttet at disse skal skiftes eller skrottes. Det sker for at mindske partikelforureningen, til gavn for miljøet.

Udskiftning
I den forbindelse kan vi hjælpe med udskiftning til en ny moderne miljøvenlig pille ovn i flot nordisk design til konkurrencedygtige priser. Vi tager naturligvis den gl. ovn med, og vi giver derfor 10% rabat på den nye ovns pris.
Se nye modeller på https://ef-handel.dk – nye pille ovne. Eller ring og forhør nærmere på telefon 75676502. Vi har en landsdækkende servicenet. Og ved køb af ny pille ovn, kan vi tilbyde service af certificerede teknikere.

Skrotning
Hvis De ønsker helt at nedlægge ildstedet, kan vi komme og afhente den gamle ovn, og reetablerer ildstedet, nedtagning af stålskorsten mv.

Der forventes stor aktivitet i branchen, der er 260.000 brændeovne fra før 2003 i Danmark. Det er derfor en god ide at være på forkant med dette.

Lov
Den 1. august 2021 træder en lovændring i kraft i Lov om miljøbeskyttelse, der medfører, at boligkøbere forpligtes til at oplyse om, hvorvidt der findes en brændeovn fra før 2003 i den købte bolig. Hvis det er tilfældet, skal dette oplyses i skødet ved tinglysning. De nye regler medfører derudover, at køber i et sådant tilfælde bliver forpligtet til enten at skifte eller skrotte brændeovnen for egen regning. Se hele loven her https://braendefyringsportalen.dk/borger/ejerskifteordningen

 

Tryk "Enter" for at søge, eller "ESC" for at lukke